Новини
Дозвілля

Неподалік Хмельницького облаштовують зимовий курорт (ВІДЕО)

З’їхати з крутої гірки та отримати масу позитивних емоцій незабаром можна буде на Хмельниччині. Ми уже писали про нову гірку, яку днями перевірили на швидкість та адреналін хмельничани. У соцмережах тоді цікавилися, чи буде на цьому спуску бугель, як у справжніх горах, десь у Карпатах. Здавалося, що це – нереально. Проте… Біля села Ходаківці, що у Лісовогринівецькій громаді, менш як за 10 днів планують запустити тюбінгову гірку. Розваги тут будуть платними, однак, кажуть, ціни встановлюватимуть помірні.

Село Ходаківці розташоване менше, ніж за 20 кілометрів від обласного центру. Гірку для зимових спусків тут уже майже закінчили будувати. Довжина траси, як і зазначалося раніше, становитиме 400 метрів.

Основа гірки зроблена зі штучного снігу. Останніми днями його доповнив і «живий», природний сніг.  

Зважаючи на погодні умови, відкриття зимового курорту запланували на 20 січня. З’їжджати можна буде на тюбах, які по-простому називають «бубликами». Година розваг коштуватиме 250 гривень. Для порівняння, у Хмельницькому, на гірці, встановленій франківським підприємцем, половину цієї суми коштує лише п’ять спусків, кожен з яких займає менш як хвилину. 

Ідею створення тюбінгової гірки в Ходаківцях почали втілювати у життя ще минулої весни. Місце саме тут обрали не випадково. Все через рельєф, який потрібен для катання на лижах, сноубордах, тюбінгах… Є великі перепади висот між низом та верхом. Впорядкувати довелося лише довжину гірки. Ще один «плюс» гірки в тому, що вона розташовується недалеко від Хмельницького, тож дістатися сюди з обласного центру буде не важко. Особливо тим, хто має автомобілі.

Кажуть, сніг на таких схилах сходить найпізніше. Тож випробувати гірку можна буде аж до березня. Графік роботи відпочинкового комплексу розміщуватимуть у соцмережах.

За планами, наступного року тут чекатимуть і на лижників – дітей та дорослих. А поки біля гірки на фінальній стадії роботи з облаштування кафе та санвузлів.

Відео: Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook