Новини
Суспільство

Сім дитсадочків Хмельниччини очолюють чоловіки, 593 – жінки

На Хмельниччині станом на 1 січня на обліку в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України перебувало 31030 юридичних осіб, 70,4% з яких очолюють чоловіки. Жінки очолюють 9166 структур, тобто 29,6% від загальної кількості.

Деякі сфери життя традиційно «належать» прекрасній половині людства. Скажімо, освіта та виховання дітлахів, де жінки на керівних посадах повністю домінують. Так, керують закладами дошкільної освіти 593 директорки проти 7 директорів або 98,8% проти 1,2%. У закладах початкової освіти перевага жінок не настільки тотальна, але також дуже суттєва: 87,1% керівниць на тлі 12,9% керівників.

Дві третини шкіл-ліцеїв-гімназії та інших закладів середньої освіти очолюють директорки: 430 шкіл з 640. Але віддаймо належне й чоловікам: саме вони керують більшістю профтехучилищ та вишів.

Окрім освіти, жінки беруть гору і в засобах масової інформації та зв’язків з громадськістю. Так, 62,2% підприємств, що займаються виданням газет, очолюють саме вони. Всі шість організацій, що оперують у сфері зв’язків з громадськістю, працюють під жіночим крилом.

Туристична царина області також, можна вважати, перебуває під жіночім впливом. 64,6% туристичних агентств краю та 61,5% туроператорів керують «туристки».

Юридичні особи, що здійснюють регулювання у сферах охорони здоров’я, освіти, культури та інших соціальних сферах, крім обов’язкового соціального страхування, теж під орудою жінок: рівно дві третини – 100 зі 150 мають директорок, 50 – директорів. Підприємства державного управління загального характеру на 60,1% або 655 з 1089 очолювані «слабкою» статтю. А у сфері юстиції та правосуддя на 55,3% керівних посадах перебувають жінки, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook