Новини
Кримінал

“Чорних” лісорубів судитимуть на Хмельниччині

Створена мешканцем Кам’янця-Подільського злочинна група, до складу якої входили дорожник та лісник, завдала довкіллю збитків на понад 4 мільйони гривень. Затримали їх на “гарячому”наприкінці травня минулого року правоохоронці.

Задля наживи “чорні” лісоруби” організували незаконні порубки деревини та її збут. До злочинної діяльності підприємець з Кам’янця залучив свого сина, який контролював та забезпечував вирубку лісу, та місцевих мешканців, які безпосередньо займалися заготівлею деревини на території Національного природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу, а також вздовж полезахисної смуги регіонального автошляху.

Під час обшуків правоохоронці вилучили лісопродукцію, «чорнові» записи, гроші, спецустаткування. Також встановили причетність до незаконної діяльності місцевого лісника та керівника підрозділу однієї із дорожніх служб, які за винагороду покривали дії «чорних» лісорубів – дозволяли вирубувати дерева цінних порід та не повідомляли про такі факти до правоохоронних органів.

Наразі досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скеровано до суду.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook