Новини
Здоров’я

Через погіршення епідситуації всі школи Хмельницького можуть піти на дистанційне навчання

За попередньою інформацією, дистанційне навчання для всіх школярів Хмельницького та громади може початися уже в понеділок, 31 січня. Відповідне рішення планують прийняти на засіданні комісії з ТЕБ і НС сьогодні, 28 січня. За словами хмельничан, наразі у школах у деяких класах через хвороби відсутні більш ніж половина учнів. За останні два дні у Хмельницькій області додалося близько 3 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19. Ускладнюють епідемічну ситуацію також сезонні захворювання.

За словами директорки Хмельницької інфекційної лікарні Оксани Піддубної, останнім часом кількість дітей, яких госпіталізують до медичного закладу, збільшилася. Крім того, маленькі хворі суттєво помолодшали – багато дітей, які потрапляють у стаціонар, – віком до року. В реанімації так перебувають малюки віком 6 та 7 місяців.

Підтвердив інформацію про стрімке поширення хвороби серед дітей і генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич, зазначивши, що їхня частка серед усіх хворих становить 20%.

Нагадаємо, станом на 26 січня на карантині у школах Хмельницької громади перебували 102 класи. Проте, оскільки ситуація з поширенням коронавірусної хвороби продовжує погіршуватися, на дистанційне навчання з понеділка швидше за все перейдуть усі школи Хмельницької громади. Триватиме “дистанційка”, попередньо, протягом тижня.

В інших громадах області на місцевому рівні також запроваджують дистанційне навчання у школах. Після Нетішина, Волочиська та Кам’янця, таке рішення прийняли щодо Шепетівської тергромади (на період з 27 січня по 13 лютого включно), Полонської тергромади (з 25 січ­ня до 4 лю­то­го), Судилківської тергромади (з 28 січ­ня по 13 лю­то­го), Старокостянтинівської міської громади (з 27 січня до прийняття окремого рішення).

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 27 січня у Хмельницькій області зареєстровано 158965 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Якщо порівнювати з даними станом на 25 січня, кількість діагностованих хворих збільшилася на 2862 особи. Більше ніж половину нових випадків протягом тижня зафіксували у Хмельницькому районі:

25 січня:

  • 62 – Хмельницький район
  • 101 – Шепетівський район
  • 116 – Кам’янець-Подільський р-н

26 січня:

  • 819 – Хмельницький район
  • 311 – Шепетівський район
  • 341 – Кам’янець-Подільський р-н

27 січня:

  • 850 – Хмельницький район
  • 218 – Шепетівський район
  • 323 – Кам’янець-Подільський р-н

Завантаженість ліжкомісць з киснем по області станом на 27 січня становила 40,4%. В лікарнях перебувають 798 хворих, 80 – з підозрою, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3472. За останню добу зареєстровано 11 летальних випадків:

  • 6 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 3 – Кам’янець-Подільський р-н

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 2387 щеплень від COVID-19. 986 осіб зробили перше щеплення, 941 – два щеплення. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 893250 щеплень від COVID-19. Всього двома дозами щеплено 429818 осіб, також 221 особа отримала додаткову дозу вакцини та 4358 оcіб вже щеплені бустерною дозою.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook