Новини
Суспільство

Понад 40 тисяч гривень отримали атомники Хмельниччини в грудні

Середня зарплатня на Поділлі в грудні становила 16194 гривень, що на 29,4% більше, якщо порівняти із торішнім листопадом (12513 гривень). У порівнянні з січнем минулого року заробітна плата зросла в півтора раза (була 10725 гривні).

Найбільший стрибок у зарплатні зафіксовано в галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Передусім це, що очевидно, стосується працівників Хмельницької атомної. Заробітна плата енергетиків у грудні підскочила вдвічі у порівнянні з листопадом до 43078 гривень.

Як бачимо, новорічна премія чи тринадцята зарплата (як не назви, суть незмінна) значно вплинула на розмір винагороди в цій сфері. Завдяки, у першу чергу, атомникам значно покращилися показники у промисловості в цілому. Так, грудневе зростання промисловців загалом становило 41,7%; виплати в галузі сягнули 19664 гривень.

Високий рівень зарплатні також спостерігався у сфері державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування – 22738 гривень, що на 33,6% більше, ніж у листопаді.

Також пристойний дохід мали працівники сфери фінансової та страхової діяльності: збільшилася за місяць на 27,8% до 19915 гривень.

Серед лідерів за темпами зростання мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – збільшення на 39,1% порівняно з останнім місяцем осені. Щоправда, рівень зарплатні (не зважаючи на грудневий пік) у цій царині вкрай низький: 12226 гривень отримали митці-спортсмени перед новим роком.

А катастрофічна ситуація із зарплатнею й надалі фіксується в сфері тимчасового розміщування й організації харчування – 4148 гривень у грудні, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Це навіть менше, ніж в листопаді – 4435 гривень. Причому зарплатня знижувалася другий місяць поспіль – загалом на одну п’яту.

Певна річ, грудневі показники зарплатні – це не тенденція, а «святкове явище»; у січні варто очікувати зниження зарплатні. Але, погодьтеся, приємно ж отримати грошові бонуси наприкінці року.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook