Новини
Здоров’я

Першого на Хмельниччині пацієнта з трансплантованою печінкою виписали з лікарні

Протягом місяця мешканець одного з сіл Хмельниччини, якому першому в області виконали операцію з пересадки печінки, перебував під наглядом лікарів. Сьогодні у задовільному стані його виписали додому.

Операцію з трансплантації печінки 29-річному Артему Атласюку зробили у грудні минулого року. Необхідність у пересадці виникла у чоловіка через спадкову хворобу Вільсона-Коновалова, яка могла призвести до смерті.

Операцію з пересадки печінки від донора в обласній лікарні виконували фахівці з Києва та Хмельницького. Тривала вона 12 годин. Реабілітацію після операції пацієнт проходив у столичній клініці.

Про стан Артема Атласюка розповів на своїй сторінці у Фейсбук завідувач відділення загальної та реконструктивної хірургії з центром шлунково-кишкових кровотеч Хмельницької обласної лікарні Олександр Підмурняк:

Пацієнт після першої на Хмельниччині трансплантації печінки в задовільному стані виписаний додому з Хмельницької обласної лікарні, після зняття швів з лапаротомної рани. Ще раз висловлюємо щиру подяку керівництву (Усенко О.Ю.) та бригаді хірургів (Гриненко О.В.) НІ хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова!

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook