Новини
Кримінал

Майже 9 гектарів землі за підробленими заповітами привласнили на Хмельниччини

Перед судом постануть двоє голів сільских рад з Хмельниччини, які за допомогою підроблених заповітів передали у власність сторонніх осіб землю, яку за життя її власники нікому не передали у спадок. Санкція статті Кримінального кодексу передбачає за такі злочини покарання у вигляді арешту, або обмеження волі, або позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади та штрафом.

Як встановили слідство, очільниці двох сільських громад скористалися тим, що їхні односельчани, які давно померли, не висловили свою волю щодо передачі у спадок належних їм земельних ділянок. Тож, підробивши заповіти, “прилаштували” землю в інші руки. Одна передала знайомим за фальшивими заповітами 5 гектарів землі, інша розпорядилася не належним їй майно на свою користь, “заповівши” 3,3 гектара землі своєму чоловіку.

Справою щодо махінацій із заповітами займалася Летичівська окружна прокуратура. Обвинувальні акти скеровані до суду. У випадку доведення вини очільницям сільских громад загрожує пів року арешту, або обмеження (чи позбавлення) волі протягом трьох років.

У Хмельницькій обласній прокуратурі нагадали, що “відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook