Новини
Ізяславська міська

Громада на Хмельниччині відкриє притулок для жертв домашнього насильства

Найближчим часом в Ізяславській територіальній громаді з’явиться тимчасовий притулок для жертв домашнього насильства.

Тут працюватиме структурний підрозділ «Центру надання соціальних послуг» – спеціалізована служба соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства, де можна буде отримати не лише психологічну, соціальну та юридично-консультаційну допомогу, але й, в критичних ситуаціях, зберегти життя члена подружжя, дитини.

Втілити проєкт в життя столо можливим за сприяння народної депутатки України Олени Копанчук. Як зазначили в Ізяславській міськраді, на створення служби в громаді виділено кошти з державного бюджету в розмірі  501069,00 гривень.

Їх направили на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання. Осередок безпеки є повністю інклюзивним, містить кімнату для роботи з психологом, санвузол та душову і т.п. На часі – оснащення кімнат меблями та побутовою технікою.

Утримуватимуть заклад за кошти міського бюджету. 

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, в області створено 61 спеціалізовану службу підтримки для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Нагадуємо, на всій території України діє Національна «гаряча» лінія з запобігання домашньому насильству (Ла Страда) — 116 123.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook