Новини
Політика

8 позачергова сесія обласної ради: депутати спрямували майже 5 мільйонів гривень на підсилення територіальної оборони Хмельниччини

15 лютого відбулося пленарне засідання восьмої позачергової сесії обласної ради восьмого скликання, яке провела голова обласної ради Віолета Лабазюк. Сесію було скликано за ініціативи депутатського корпусу, який стурбований ситуацією щодо можливого  військового вторгнення та  захоплення територій держави.

У засіданні взяли участь 49 депутатів.

У пленарному засіданні також взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, керівники силових відомств, сільські, селищні, міські голови територіальних громад краю.

Звертаючись до присутніх у сесійній залі Віолета Лабазюк наголосила, що у зв´язку зі складною внутрішньо-політичною ситуацією в державі було скликано позачергову сесію, водночас подякувала усьому депутатському корпусу за злагоджену роботу у вирішенні надважливого у теперішній час питання – підсилення територіальної оборони в Хмельницькій області. Окремо посадовець звернулась і до присутніх на сесії голів територіальних громад. 

Закликаю усіх нас бути максимально об’єднаними у виконанні тих важливих питань, які наразі першочерговими для вирішення: підтримки Збройних Сил України і якомога швидшого розгортання Сил територіальної оборони. Саме від наших злагоджених дій великою мірою залежить загальний стан суспільно-політичної ситуації в області,- зазначила Віолета Лабазюк.

Більшістю голосів депутати прийняли обласну Програму «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». Основною передумовою розробки даної Програми є соціальна напруга в країні внаслідок втручання Російської Федерації у внутрішні справи України та прийняття низки нормативно-правових актів на загальнодержавному рівні, які регламентують функціонування на території населених пунктів нових військових формувань (частин та підрозділів  територіальної оборони).

Програма розроблена для здійснення заходів щодо забезпечення якісної і ефективної реалізації оперативних можливостей,  матеріально-технічного забезпечення потреб особового складу частин та підрозділів територіальної оборони області засобами зв’язку, предметами військового майна і спорядження, для підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань щодо захисту державного суверенітету і незалежності держави, охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення області, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також підтримання безпеки і правопорядку, для підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань, належного рівня безпеки в області.

Виконання заходів Програми дозволить підвищити обороноздатність держави, сконцентрувати зусилля для вирішення проблеми матеріально-технічного забезпечення, забезпечити заходи бойової підготовки особового складу частин та підрозділів  територіальної оборони області, забезпечити підсилення охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення області, ефективно боротися з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, підтримувати безпеку і правопорядок на території області.

Рішенням ради внесено зміни до цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2019-2023 роки».

Для виконання заходів обласної програми «Територіальна оборона на 2022-2024 роки» за рахунок зменшення коштів резервного фонду обласного бюджету передбачено 2 мільйони 935 тисяч гривень. Окрім того, для виконання заходів Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2019-2023 роки виділено  більш як 2 мільйони гривень для проведення заходів з забезпечення функціонування сховища №84001 (закупівля телекомунікаційних пристроїв для організації внутрішнього зв’язку (627,0 тис.грн), закупівля та монтаж технологічного обладнання (283,0 тис. грн), забезпечення обладнанням для роботи особового складу (386,5 тис. грн), ремонт зовнішніх конструктивних елементів споруди (608,5 тис.гривень.)

З метою забезпечення фінансування заходів прийнятих обласною радою програм та змін до програми, депутати більшістю голосів внесли зміни до обласного бюджету на 2022 рік.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook