Новини
Суспільство

Із заказника на Хмельниччині крадуть заповідне каміння (ФОТО)

На сполох у соцмережах забили хмельничани, які побачили на місці, де раніше лежали кам’яні брили, глибокі ями. Хто, куди і для чого вивозить заповідне каміння – невідомо. Територія Івахновецького заказника, що на території Чемеровецької громади, охороняється законом. Так само як і червонокнижні рослини, що ростуть на його території.

Світлини з гори Баба поширили у спільноті ХМСК «Проскурівський колекціонер».

Івахнівці. Заповідник! Подільські Товтри. Гора Баба. Хтось викопує та вивозить заповідні каміння! Мабуть, для дизайну на дачу типа Хонки Яника! А ми планували цієї весни їхати милуватися червонокнижними квітами! – прокоментував світлини хмельницький колекціонер Дмитро Казанцев.

Так виглядав заказник, поки до нього не дісталися невідомі “копачі-будівельники”.

Як пишуть у коментарях до фото, “на Бабі не перший рік длубають. Але не так масштабно”.

Івахновецький заказник – ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Чемеровецького району Хмельницької області, біля села Івахнівці. Входить до складу національного природного парку «Подільські Товтри». Територія заказника – 9 безлісих товтрових пасом біля села Iвахнiвцi, відносна висота яких – 50-60 м. Товтра «Баба», «Великі камені», «Соколиха», «Нiможня», «Довга», «Ріжок», «Середня», «Рублиха», «Коломийка», на яких зростають трав’яні рослини, занесені до Червоної книги України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook