Новини
Суспільство

Зі скандалом через російську пісню у ресторані Хмельницького розбиралися 13 депутатів

У хмельницькому ресторані діджейка відмовилася вимкнути російську пісню, замовлену кимось із відвідувачів. Після скандалу у соцмережах керівництво закладу вибачилося за непрофесійність своєї працівниці та звільнило її. На “виховну бесіду” у ресторан всього прийшли 13 депутатів як міської, так і обласної рад.

Події відбувалися у ресторані Panorama, що в мікрорайоні Озерна в обласному центрі. Блогер Андрій Задворний у своєму Інстаграмі опублікував відео, в якому розповів про неприємні враження, що залишилися у нього після прослуховування музичного супроводу у закладі. Так, у караоке ввімкнули пісню “Как упоительны в России вечера”. На прохання вимкнути російську попсу діджейка не відреагувала.

Гостроти скандалу додало те, що події відбувалися у ніч з 20 на 21 лютого, в день, коли Україна вшановує пам’ять загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні, та в умовах загострення ситуації на кордонах України через скупчення там російських військ.

Згодом у соцмережах з’явилося ще одне відео – його виклав депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

Судячи з відео, до закладу депутат прийшов у супроводі близько десятка осіб, аби провести “виховну бесіду”. Щоправда, проводили її не з керівництвом, а з одним із працівників.

20 лютого – велика дата. В цей день розстріляли наших побратимів, розстріляли українців в центрі Києва. Це день скорботи, коли все місто пам’ятає, завдяки чому ми маємо свободу, завдяки чому ми не перетворилися на Білорусь. І в цей день в нашому проукраїнському місті Хмельницькому, в нічному клубі співаються пісні «Как упоительны в Росcии вечера»? Як ви допустили, що у вас в переліку ця пісня в караоке? Що там далі – Марш Радянського Союзу чи гімн Росії?» – запитав депутат обласної ради Віктор Бурлик в адміністрації закладу.

Як написав у коментарях згодом пан Бурлик, разом з ним до закладу прийшли “12 депутатів різних рівнів від партії #Команда_Симчишина”.

У закладі зазначили: у тому, що сталося, винна діджейка, оскільки саме вона відповідає за те, які саме пісні лунатимуть з динаміків.

Це помилка діджея. Він звільнений. Плейлист – це програма, він має його контролювати: що вмикати, що ні. Це його помилка, не програми, що вона має таку пісню, – сказав під час розмови працівник ресторану.

Щоправда, хмельничани вважають, що не менша вина і на тому, хто замовив таку пісню у ресторані.

Це караоке, а не плей лист!!! І ставити чи не ставити пісню вирішує “прокладка” між стільцем і кнопкою “плей”!!!! Це вина, звісно діджейки!!! Але!!! Було б ще дуже добре і віднайти це чмо, яке замовило саме таку пісню і разом з СБУ запитати, звідки любов до такої пісні!!! – написала у коментарях хмельницька співачка та активістка Марина Українець.

Також хмельничани пишуть, що не лише діджейка винна, а й керівництво ресторану, яке мало би контролювати, що звучить у них в приміщенні.

Окрім цього я підтримую позицію, що це 100% провина закладу, бо саме заклади запрошують тих чи інших виконавців. А якщо це ще весілля, то і нав’язують саме свої гурти, а гурти грають отаку всяку фігню, – написала Леся Герасимчук.

Згодом на сторінці закладу з’явилося вибачення за інцидент від імені адміністрації.

До слова, щодо репліки Віктора Бурлика про “гімн Росії”, то вчора у Кам’янці-Подільському у гуртожитку фахового коледжу харчової промисловості невідомі особи його ввімкнули.

Хтось так невдало жартує під час звернення президента Росії, щодо визнання так званих “Л/ДНР”, як незалежних держав, – написали у спільноті @kamianetsplus.

Схоже, у Кам’янці-Подільському для депутатів-вихователів теж є робота.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook