Новини
Бізнес

Бізнес Хмельниччини за рік наростив поголів’я кіз та овець у півтора раза

Кількість кіз та овець на Хмельниччині за рік збільшилася на 15,6% до 38,5 тисячі голів станом на 1 лютого. Причому на вирощуванні цієї «худобки» акцент зробили сільгосппідприємства: зростання за рік становило 58% до 12,8 тисячі. Варто зауважити, що за останні кілька років агрогосподарства наростили кількість дрібних тваринок учетверо.

 В населення показники майже не змінилися: на 1 лютого у приватних володіннях подоляни утримували 25,7 тисячі голів овець і кіз (зростання на два відсотки). Зауважимо, що нинішня кількість значно більша, ніж була протягом нинішнього століття. Проте в рази менша за показники минулого. До прикладу, в 1980-му в області нараховувалося 217,3 тисячі голів «дрібної худоби».

Поголів’я великої рогатої худоби за рік практично не змінилося. На початок останнього місяця зими ВРХ в усіх категоріях господарств налічувалося 224,2 тисячі голів (на 1,4% більше, ніж пік тому), у тому числі корів – 122,8 (99,7% від торішнього рівня).

Серед сільгосппідприємств лідером в тваринництві залишається Хмельницький район. Якщо агроформування області загалом утримували 57,2 тисячі голів рогатої худоби, то на Хмельницький район припадало 35,7 тисячі голів, на Шепетівський – 15,2 тисячі, Кам’янець-Подільський – 6,2 тисячі.

Поголів’я свиней також найбільше в Хмельницькому районі: агрофірми району тримали 188,7 тисячі голів. Загалом в області сільгосппідприємства мали 227,4 тисячі голів свиней, що на 29,4% більше, ніж торік, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook