Новини
Сатанівська селищна

На Хмельниччині жінки перекрили дорогу автівкам, що їхали у Товтри (ВІДЕО)

“Круті” автівки, які рухалися в напрямку курортів у Товтрах, у Сатанові зупиняли місцеві жінки. Перебування у санаторіях чоловіків, які тікають від війни, в той час, як подоляни стають на захист, в тому числі й їхніх міст, на думку сатанівців є неприпустимим.

Про перекриття дороги місцевим населенням Сатанова повідомило видання Городок.City.

Так, ми перекривали дорогу, але ми не хочемо нічого поганого. Нас, жительок Сатанова, цікавить: чому наші чоловіки, сини, брати захищають територію України, нашої України, а місцеві санаторії приймають чоловіків (переселенців, — ред..), які тут пересиджуються? Хай привозять сюди своїх жінок та дітей, ми їх нагодуємо. Будемо разом їсти те, що маємо, а вони хай їдуть так само захищати нашу державу. Тому що ми маємо згуртуватися. Нам ніхто не захистить нашу батьківщину, якщо не ми самі. Ми маємо стояти за нашу землю, – зі слізьми на очах прокоментувала жителька Сатанівської громади Олена Швидюк, чоловік, син та брат якої зараз стоять на обороні держави.

Факт перекриття дороги підтвердили журналістам видання чоловіки, які очікували на відправку до Центрів комплектування. І закликали чоловіків, котрі наразі “відпочивають” у санаторіях Товтр, разом із ними йти на захист своєї держави.

Три доби йдуть колони автівок. Ми все розуміємо, привозьте своїх жінок та дітей, залишайте, і самі повертайтеся, каже Віктор.

Ситуацію з переселенцями-чоловіками, які перебувають на території Хмельниччини, прокоментував начальник Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій:

Звертаю увагу, що разом із жінками й дітьми прибувають чоловіки. Ми часто чуємо, що ці чоловіки гуляють десь, може споживають спиртне. Я особисто з військовими буду їздити, забирати їх і повертати туди, де тривають бої. В нас повна мобілізація. Просто так відсиджуватися в країні, де триває війна, не вдасться.

За словами керівника Хмельницької ОВА, наразі у всіх громадах області прийняли вже 20 тисяч переселенців.

Нагадаємо, на вчорашній позачерговій сесії обласної ради, депутати обласної ради делегували низку повноважень військовій адміністрації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook