Новини
Увага!

Запам’ятати правило “двох стін” радять хмельничанам задля безпеки під час тривоги

Це стосується випадків, коли сирена «заскочила» у будівлі, а часу або можливості дістатися укриття немає. Крім того, варто бути подалі від вікон та дверей. Адже вони також несуть потенційну небезпеку.

Якщо обставини складаються так, що ви залишаєтеся в своїй квартирі, необхідно знайти місце, де є мінімум дві, бажано, глухі стіни. Чому? Тому що перша бере на себе основний удар, друга захищає від уламків та осколків, – пояснюють у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

 Що стосується ванної кімнати, то, якщо немає іншого приміщення, це може бути місцем захисту, але в тому випадку, коли там немає газового котла, газової колонки. Крім того, часто у ванній кімнаті є двері зі склом. Такі двері слід зняти, покласти на підлогу в іншій кімнаті, накрити цупкою тканиною, щоб уламки скла не завдали шкоди.

Крім того, увагу мешканців області звернулися на те, що у воєнний час різних навчальних сирен, як це часто звучить в різних месенджерах та групах, не буває.

Сирена у воєнний час – це ознака того, що є загроза бойових ударів. Сирена звучить для того, щоб люди звернули увагу на потенційну небезпеку та підготувалися рухатися в укриття, – наголосила Альона Мул, начальниця навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Також нагадала про те, що попередженням про небезпеку можуть бути дзвони у церквах, часто використовуються сигнали транспорту. Мета всіх сигналів – привернути увагу населення до того, що є загроза їхньому життю.

Відео: МТРК Місто

Читайте також: Мешканцям Хмельниччини радять встановити кілька джерел сповіщення про тривогу

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook