Новини
Інфраструктура

В житловому секторі Хмельниччини обсяг будівельних робіт скоротився на третину

Будівельні підприємства області протягом січня виконали роботи на 385,8 мільйона гривень. Індекс будівельної продукції у порівнянні з минулорічним січнем становив 113%. Торік індекс сягнув 118,6% у порівнянні з 2020-м; виконано робіт на 9,2 мільярда гривень.

Здебільшого свої зусилля будівельники спрямовували на інженерні споруди: в них вкладено майже три чверті всіх коштів – 294,6 мільйона гривень, що на 15,7% більше, ніж у минулорічному січні.

Причому жвава робота саме на цьому типі об’єктів характерна не тільки для поточного року: торік теж саме на інженерних спорудах досягнуто приросту у 25,8%, що, як видно, більше, ніж в цілому по галузі (до речі, позаторік зростання становило 2,4 раза).

У житлових будинках виконано менше однієї десятої робіт (8,7%);  зроблено на суму 33,6 мільйона гривень. Причому падіння у порівнянні з січнем минуло року доволі суттєве – 33,4%. Торік фіксувалося також падіння, але не таке значне – на 4,9%.

На нежитлових спорудах спостерігається зростання, причому суттєве. Усього виконано робіт на 57,7 мільйона гривень, що майже в 1,6 раза більше, ніж торік. У 2021-му теж зафіксоване зростання – на 4,8% робіт виконано більше, ніж у 2020-му. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, від загального обсягу виробленої будівельної продукції в січні 19,7% припало на нове будівництво; на капітальний та поточний ремонт – 74,3%, реконструкцію та технічне переоснащення – шість відсотків.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook