Новини
Увага!

У Хмельницькому розповсюджують фейки щодо потреб військового госпіталю

Інформаційна війна з метою дезінформації та провокації агресії серед населення триває на теренах України. Зокрема чимало фейкової інформації розповсюджується у Хмельницькому та області. Одна з них – щодо забезпечення потреб військового госпіталю в обласному центрі.

Зокрема, днями у хмельницьких групах в соцмережах шириться скрін повідомлення, написаного невідомою особою, про те, що нібито у військовому госпіталі потрібен одяг для поранених. З проханням “допомогти” автор повідомлення звертається до підприємців речового ринку.

Спростував інформацію про те, що госпіталь потребує допомоги, офіцер Хмельницького військового госпіталю, уповноважений командуванням давати офіційну інформацію щодо наявних потреб, Дмитро Габінет.

Ще раз звертаюся до кожного з проханням бути пильними. Пам’ятайте, що ворог веде війну в тому числі в інформаційному полі. Часом сіяти паніку і дискредитувати армію та владу допомагають несвідомо (на жаль, часом свідомо) громадяни України – учасники інтернет-спільноти, поширюючи фейки або неперевірену інформацію. А дехто навіть намагається збагатитися на нашій спільній біді. Тому ще раз просимо Вас не звертати увагу на повідомлення про потреби госпіталю, які розміщуються в різноманітних групах, ні в якому разі не перераховуйте кошти на рахунки сумнівних фондів та організацій. Особливо ігноруйте прохання перерахувати кошти на особисті картки. Ще раз наголошую, що офіційно повідомляти про потреби госпіталю уповноважений я. На цей момент госпіталь забезпечений усім необхідним. Якщо бажаєте допомогти, уточнюйте потреби особисто у мене, – йдеться у повідомленні.

Звертаємося до хмельничан та мешканців області. Вподобати, поширити та, не розбираючись, засудити те, що здається вам правдою, набагато простіше, ніж перевірити, уточнити та спростувати. Тому – бачите інформацію, яка викликає у вас сумнів – не пошкодуйте часу, перевірте. Бачите фейки та дезінформацію – надсилайте скарги на такі дописи, вимагайте блокування проплачених кремлівських ботів та провокаторів. Будьте пильні. Боротьба на інформаційному фронті – не менш важлива, ніж битва зі зброєю в руках.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook