Новини
Увага!

Прирівнюється до диверсії: мешканців Хмельниччини просять не палити суху траву

Пів сотні випадків спалювання сухої трави зафіксовано на території Хмельницької області з початку року. Чим ближче буде початок городньо-польових робіт, тим вища ймовірність того, що несвідомі громадяни дедалі частіше палитимуть траву, навантажуючи при цьому рятувальників та викликаючи занепокоєння у сусідів. Відтак в одній з громад Хмельниччини мешканців попередили про те, що спалювання трави в умовах воєнного стану прирівнюється до диверсій.

Про заборону спалювання сухої рослинності на відкритих територіях нагадали у ДСНС у Хмельницькій області, зазначивши, що з початку року в області вже зафіксовано 50 пожеж в природних екосистемах.

Рятувальники звертаються до кожного мешканця нашої області з проханням не підпалювати суху траву та не додавати надзвичайникам ще більше роботи,йдеться у повідомленні.

Попередження від Славутської міської ради мешканцям громади має більш категоричний характер:

Зараз наша країна переживає важкі часи, часи які без жодного жалю забирають у нас найцінніші речі, можливість насолоджуватися мирним небом, будувати майбутнє та просто жити, руйнується інфраструктура, житлові будинки, а найстрашніше гинуть люди. Сьогодні, як ніколи, нам потрібна ваша допомога і ми закликаємо вас бути свідомими та не палити суху траву – такими діями ви вбережете сили рятувальникам, які переведені на посилений варіант несення служби. Нагадаємо: спалювання сухої трави у воєнний час прирівнюється до диверсій.

Також мешканцям Хмельниччини нагадують про відповідальність за спалювання сухої рослинності.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook