Новини
Бізнес

Можемо зробити так, що приватні ринки стануть комунальними, – Хмельницький міський голова

У своєму щоденному зверненні очільник Хмельницької громади попередив директорів приватних ринків про відповідальність за зловживання службовими повноваженнями. Зокрема, йдеться про абонплату, яку директори ринків вимагають у підприємців заплатити у повному обсязі, посилаючись на вказівку міського голови.

За словами Олександра Симчишина, протягом останніх днів він отримував негативні сигнали, пов’язані з окремими директорами ринків.

Чомусь окремі керівники ринків вирішили, що вони можуть вимагати від підприємців повну оплату за утримання, так звану абонентську плату. На комунальному ринку «Бартер-Сервіс», як мінімум на місяць звільняємо підприємців від абонплати, залишаємо тільки потребу в оплаті за охорону, бо охорона здійснювалася і здійснюється, оплату за електроенергію по лічильнику, – сказав міський голова.

Він також додав, що у владі хочуть, аби так зробили всі керівники приватних ринків. Жодних команд або доручень, як вчора звучало на одному з ринків, від міського голови про 100-відсоткову оплату бути не може.

Воєнний стан – це форс-мажор. Понад два тижні люди взагалі не працювали. Відповідно вони не мають ресурсу для оплати. Я вважаю це злочином – вимагати від них повну оплату, – додав міський голова.

Якщо подібні історії будуть повторювати, Олександр Симчишин пообіцяв особисто ініціювати процедури, аби такі ринки, де є зловживання керівників, ставали комунальними.

В умовах правового режиму воєнного часу це зробити дуже просто. І ми можемо зробити так, що ті ринки стануть комунальними і підприємці не будуть платити 100% чи більш як 100%, а будуть платити тільки ті необхідні платежі, по яких є необхідність в оплаті, – резюмував міський голова.

Відео: ХМР

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook