Новини
Духовність

Хмельницькі священники хочуть вийти зі складу Московського патріархату

Звернення від священників до митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія УПЦ (МП) поширив на своїй сторінці у Фейсбук прессекретар єпархії Олександр Дацюк. Надалі стосунки з РПЦ священнослужителі бажають мати у загально православному канонічному полі такі ж самі, як і з іншими Помісними Православними Церквами.

У зверненні, зокрема, зазначено, що віроломний напад російських військ на Україну у середовищі священників та мирян викликає загальне обурення та приводить до висновку про недоцільність подальшого перебування у складі Московського Патріархату на правах автономії і необхідність зміни канонічного статусу Церкви.

У листі та у дописі Олександра Дацюка не зазначено, хто зі священників підписав або планує підписати це звернення.

Нагадаємо, днями на Шепетівщині релігійна громада села Двірець також заявила про своє бажання вийти зі складу Московського патріархату та приєднатися до Української Православної Церкви.

Також учора у Нетішині міські депутати звернулися до священнослужителів та парафіян Українських православних церков Московського патріархату, розташованих на території громади, з закликом про вихід з Московського патріархату.

Таке ж звернення на початку березня прийняли депутати міської ради в Ізяславі.

На Старокостянтинівщині про вихід з-під юрисдикції Московського патріархату заявив настоятель Свято-Андріївського храму отець Єрмаген.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook