Новини
Красилівська міська

Відбирати житло, навіть під час війни, не маємо права, – Красилівська міська голова

Під час свого звернення до громади очільниця Красилова Ніла Островська певним чином спростувала погрози, які прозвучали з вуст Хмельницького міського голови щодо вилучення житла у недобросовісних орендодавців на користь армії та переселенців. Натомість пообіцяла скласти реєстр власників квартир та підприємців, які використовують воєнний стан як спосіб нажитися на людській біді.

Нагадаємо, вчора під час традиційного щоденного виступу Олександр Симчишин, реагуючи на повідомлення від хмельничан про стрімкий стрибок оренди на квартири в обласному центрі, заявив, що інформацію про таких орендарів передасть у військову адміністрацію «з пропозицією використати приміщення для поселення військових та людей, які потребують прихистку безоплатно».

Щоправда, міський голова не уточнив тоді, що відповідно до закону “Про правовий режим воєнного стану” власник відчуженого в інтересах держави майна має право на компенсацію його вартості або надання на заміну іншого майна, якщо це можливо.

Міська голова Красилова у своїх попередженнях недобросовісним орендодавцям була більш обережна та зазначила, що «відібрати житло, як інші оголошують, і обіцяють надати право там створити волонтерський центр чи проживати біженцям, законодавчого права у нас немає, це приватна власність. І діяти таким чином навіть у воєнний час ми не маємо права».

Натомість Ніла Островська пообіцяла, за прикладом міського голови Львова, створити реєстри недобросовісних орендодавців та приватних підприємців (з адресами магазині), які завищують ціни на продукти. Так очільниця громади відреагувала на запитання щодо ціни на сіль, яка раптово стрибнула до позначки у 25 гривень.

Певна націнка на товар, з врахуванням пального та інших витрат, допустима, але не в декілька разів, як роблять це окремі продавці,наголосила Ніла Островська.

Та попросила красилівчан та тимчасових пересенців, які машкають на території громади, оперативно надавати інформацію про завищені ціни у міську раду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook