Новини
Суспільство

Хмельницький відвідали благодійники з Норвегії

Наприкінці тижня до Хмельницького з гуманітарно-просвітницьким візитом завітала норвезька делегація Червоного Хреста.

Представники Червоного Хреста Норвегії під час візиту завітали до Хмельницької міської організації товариства Червоного Хреста України з метою особистого знайомства та обміну волонтерським досвідом. 

Під час спілкування з волонтерами міського представництва ТЧХУ гості ознайомились з технологією роботи штабу для вимушених переселенців та оглянули складські приміщення для гуманітарної допомоги хмельницької міської філії ТЧХУ.

На зустріч з норвезькою групою для обговорення можливостей подальшої співпраці завітали представниками керівництва Хмельницької обласної військової адміністрації, департаменту охорони здоров’я.

Так, основною темою міжнародного діалогу стало створення спеціальних мобільних бригад, які забезпечуватимуть додаткове надання первинної медичної допомоги всім жителям області, а також внутрішньопереміщеним особам.

Крім того, норвезька сторона наголосила, що подібні мобільні бригади будуть забезпечені необхідними медикаментами, які надасть Червоний Хрест.

Варто зазначити, що спеціалісти Червоного Хреста Норвегії дали гідну оцінку підготовки й кваліфікації хмельницьких волонтерів, що будуть реалізовувати цей проєкт у Хмельницькій області.

Нагадаємо, Хмельницька міська організація Товариства Червоного Хреста України організовує у місті тренінги з першої домедичної допомоги та проводить курси з надання психологічної допомоги у кризовій ситуації.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook