Новини
Бізнес

На Хмельниччину перевезли перше підприємство із зони бойових дій

У Хмельницькій області розмістити підприємства з регіонів, які опинилися під обстрілами, готові на близько трьох сотнях об’єктів. Керівництво Хмельницької ОДА налагодило контакти з 85 підприємства з різних областей. Півтора десятка бізнесів вже визначилися з місцем розміщення та очікують логістичних можливостей для евакуації. Перше підприємство з Києва вже перевезло частину обладнання та товару на Хмельниччину.

Незадовго до війни підприємство, очолюване Станіславом Кривулянським, мало розширити свої потужності. Фірма, в якій працювало 20 робітників, займається друком на текстилі та пошиттям готових виробів. Проте вторгнення російських окупантів перекреслило ці плани, а через постійні обстріли довелося шукати інше місце для розміщення бізнесу.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА, обладнання київського підприємства вже доставили на Хмельниччину, наразі його встановлюють та шукають нові контакти постачальників сировини, визначають спроможності підприємства, шукають робочу силу та нові ринки збуту.  

Ще одне підприємство – з виробництва харчових продуктів – можуть незабаром перевезти у Городок. Наразі вирішують питання з логістики евакуації.

Всього у національному реєстрі зареєстровано близько 800 заявок від підприємств, які хочуть продовжити свою діяльність на безпечній території.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook