Новини
Суспільство

У Хмельницькому покарали блогера за нецензурне відео про Алею Героїв (ВІДЕО)

Інсталяція, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих на російсько-українській війні, встановлена на вулиці Проскурівській у Хмельницькому, чимось не сподобалася молодому блогеру. Не сподобалася настільки, що він записав відео про це, висловивши свою позицію за допомогою купи нецензурних слів та виклав його у TikTok. Чи то молодий чоловік хотів похайпувати, чи то, традиційно, не подумав про наслідки свого вчинку. Проте наслідки його таки наздогнали. Більше ніж через місяць.

Відео, яке спричинило резонанс серед хмельничан, молодий чоловік (за інформацією активістів – 19 років) виклав у своєму каналі ще 23 лютого, через кілька днів, після того, як Алея Героїв з’явилася на пішохідній Проскурівській. І менше ніж за добу до повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

У соцмережах Хмельницького його опублікували вчора, 26 березня. Менше ніж доба знадобилася активістам Хмельницького, аби за допомогою правоохоронців знайти автора відео та провести з ним “виховну роботу”.

Молодого тіктокера вивели у центр міста, де він, стоячи на колінах біля Алеї Героїв, вибачився за своє відео. А потім обстригли йому частину волосся. Все це записали на відео та виклали також у соцмережі.

Викладаючи відео, яке, можливо, сам він вважав прикольним, молодий тіктокер напевно не підозрював, що вже наступного дня Україну почнуть бомбардувати ворожими літаками та ракетами, і рахунок загиблих, як військових, так і цивільних, піде на сотні та тисячі. І що за свої слова йому доведеться відповідати.

От тільки ефективність таких методів “виховання” через публічне приниження викликає питання. І залишається здогадуватися, кого наступним поставлять на коліна та кому “підправлять зачіску” в центрі Хмельницького. Власників квартир, які підняли ціну, з огляду на потік переселенців, котрі масово рятуються від війни у Хмельницькому, і яких другий тиждень місцева влада шукає, залучивши всі можливі ресурси? Продавців з ринку, які з тих чи інших причин підняли ціни на свою продукцію? Чи просто того, хто не так подивиться або не те скаже? Адже молодий тіктокер – далеко не перший, кого виховують таким чином хмельницькі активісти.

Нагадаємо, у перші дні війни українці масово ловили мародерів та карали їх, прив’язуючи до стовпів та спускаючи штани. Згодом таких активістів попередили про кримінальну відповідальність за самосуди.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook