Новини
Екологія

У Славуті починають зрізати аварійні дерева

Комунальні служби Славути розпочинають видаляти на території міста дерева, що можуть становити загрозу для мешканців міста та стати причиною надзвичайних ситуацій. На місці зрізаних аварійних дерев обіцяють висадити нові.

Як повідомили у міськвиконкомі, попередньо дерева, які відносять до аварійних, спеціальна комісія обстежує та оцінює їхній стан.

У цьому році плануємо завершити видалення дерев відповідно до минулорічних актів та продовжити обстеження інших насаджень. Переважно це сухостійні та вражені шкідниками дерева. До речі, часто на вигляд вони здаються здоровими, проте  в середині – сама труха, що, звісно, становить загрозу для людей, особливо у вітряну погоду, – зазначають у міській раді.

Зрізані дерева обліковують та видають малозабезпеченим верствам населення, використовують як паливо на потреби комунального підприємства тощо.

Важливо наголосити, що одночасно із видаленням аварійних насаджень, КП «Славута-Сервіс» продовжуватиме озеленювати місто новими саджанцями,додали у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook