Новини
Суспільство

У Кам’янці студенти та викладачі з Луганщини прибрали один з парків міста (ФОТО)

Вимушено переїхавши зі сходу України на Хмельниччину, студенти та викладачі Східноукраїнського національного університету імені В. Даля з Сєвєродонецька не сіли, склавши руки та не пішли відпочивати та гуляти містом, а активно долучилися до прибирання парку у Кам’янці-Подільському. Робили це спільно з місцевими комунальниками.

З регіонів, де наразі українська армія запекло воює з російськими окупантами, у безпечніші регіони евакуюють не лише підприємства, а й навчальні заклади. До Кам’янця-Подільського нещодавно переїхав виш, заснований у 1920 році, з Луганщини.

Адміністрація закладу, викладачі та студенти вчора замість підручників та зошитів, взяли в руки лопати та граблі і долучилися до весняної толоки у парку Героїв Євромайдану.

Сьогодні адміністрація, викладачі і студенти Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, який переїхав до нас з Сєвєродонецька Луганської області, з власної ініціативи, спільно з працівниками КП “Кам’янецький парк” долучилися до прибирання парку Героїв Євромайдану.

За словами першого проректору вишу Дмитра Марченка, колектив університету вирішив бути корисним місту, в якому знайшов прихисток.

Місто прийняло нас дуже гостинно, за що ми щиро вдячні. Окрім навчального процесу, долучаємось до різних заходів, волонтеримо, наші студенти допомагають плести маскувальні сітки, боряться з агресором на кібер-фронті, – зазначив проректор.

Та додав, що робота на свіжому повітрі – не лише приносить користь місту, а й дозволяє відволіктися від новин про війну, повідомляє Вдало Інфо Кам’янець.

Нагадаємо, весняні толоки також відновили у старих маєтках, розташованих на Хмельниччині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook