Новини
Суспільство

У центрі Хмельницького створюють новий патріотичний стінопис

На стіні адміністративної будівлі у центрі Хмельницького художниця з Києва, яка вимушено переїхала до обласного центру з початком війни, разом з волонтерами створює новий патріотичний стінопис, присвячений Україні. Роботи стартували три дні тому. На думку хмельничан, нове зображення на стіні може стати однією з найпопулярніших фотозон у місті.

Фасад Центру надання адміністративних послуг у Хмельницькому прикрашають патріотичним малюнком. Авторка ідеї Євгенія Фуллен – родом зі столиці. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну жінка була змушена залишити власну домівку. Потрапивши до Хмельницького, вирішила реалізувати тут одну зі своїх творчих мрій.

На стіну ЦНАПу перенесуть фото, яке було зняте у столиці минулого року. На ньому – киянка Ольга. Архітекторка Олена до Хмельницького теж приїхала із Києва. Розповідає, у цій війні пензлик – її зброя. Працювати над муралом почали три дні тому. До оздоблення стіни долучаються волонтери  з Києва та учні Хмельницького професійного ліцею.

Будівлю ЦНАПу художники обрали не випадково. Аналізували різні локації, та вирішили, що вулиця Соборна є достатньо проїзною, активною, там рухається багато громадського транспорту. Крім того, центр адмінпослуг відвідує чимало хмельничан. До того ж, узгодили саме цю площину з художницею, яка підтвердила, що її малюнок буде вдало виглядати саме на цій будівлі.

Хмельничани, які очікують появи нового муралу, переконані цей стінопис має шанс стати однією з популярних фотозон у місті.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook