Новини
Суспільство

З трьома загиблими військовими попрощалися на Хмельниччині

У Хмельницькому, Грицеві та селі Держаки Білогірської громади сьогодні, 1 квітня, попрощалися з трьома військовими, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії. Кадровий офіцер в п’ятому поколінні Юрій Шевчук, доброволець з Шепетівщини Сергій Потриденний та захисник Донецького аеропорту Павло Новіцький загинули під час боїв з російськими окупантами, відстоюючи свободу України.

Труну з тілом Сергія Протриденного вчора, 31 березня, зустріли, утворивши живий коридор на в’їзді в Білогір’я. Сьогодні військового в останню путь від Білогір’я до села Держаки провели сотні людей, стоячи на колінах на знак пошани за його подвиг.

Справжній патріот, Сергій Протриденний не міг стояти осторонь та спостерігати, як російський окупант нищить все близьке українському серцю. Добровольцем він вирушив до місцевого відділу РТЦК та СП, звідки 5 березня був направлений до однієї з військових частин Донецької області

Життя добровольця обірвалося під Волновахою, де протягом багатьох днів українські військові утримували позиції, даючи гідну відсіч переважаючому в чисельності агресору. 

Поховали Сергія Протриденного у рідному селі.   

У селищі міського типу Гриців сьогодні прощалися із загиблим на сході України Павлом Новіцьким. З 2014 року він захищав Україну від російської орди. Був одним з «кіборгів», які мужньо захищали Донецький аеропорт. Був нагороджений президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступня. Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну знову пішов захищати її кордони.

Про загибель Павла Новіцького на сході України у Грицівській громаді стало відомо 28 березня.

У Хмельницькому попрощалися з майором Юрієм Шевчуком. Кадровий офіцер захищав Україну з 2014 року. Був поранений під Горлівкою на Донбасі, але знову повернувся на фронт.

Батько загиблого військового, також кадровий офіцер, розповідаючи про сина, не міг стримати сліз.

Він мріяв жити. У нього залишився 2-річний синок маленький. Дуже шкодував, що мало був з ним, – каже Валерій Шевчук.

Юрій Шевчук був військовим у п’ятому поколінні. У цивільному житті завжди був усміхнений та життєрадісний, згадують родичі.

Офіцер 53 окремої механізованої бригади ЗСУ Юрій Шевчук загинув під час ракетного обстрілу Яворівського полігону, в ніч 13 березня. Внаслідок удару росіян по Львівщині Україна втратила 35 військових.

З початку повномасштабної війни Хмельницький втратив вже 15 захисників. Поховали Юрія Шевчука на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook