Новини
Суспільство

У Кам’янці спростували дезінформацію про продаж гуманітарної допомоги

Крім виконання основних функцій по забезпеченню життєдіяльності того чи іншого населеного пункту на території Хмельницької області, їхні очільники (а іноді й начальник Хмельницької ОВА) змушені періодично спростовувати неправдиву інформацію, яка поширюється у соцмережах. Досить часто така інформація стосується гуманітарної допомоги, яка надходить в Україну від закордонних благодійників та партнерів. Чергове спростування опублікували на сторінці Кам’янець-Подільської міської ради за результатами проведеного засідання міського штабу цивільної оборони.

Як повідомили у міськраді, мета таких неправдивих повідомлень – дискредитувати владу. А оскільки до гуманітарних вантажів, які надходять у місто (і не лише у Кам’янець) прикута увага всіх мешканців, найчастіше плітки та чутки поширюють саме про це.

Так, у соцмережах Кам’янця-Подільського періодично з’являються публікації щодо начебто продажу в місті продуктів із гуманітарних вантажів, які надходять з-за кордону.

Останній приклад – про появу в маркеті «Сільпо» німецького хліба. Міський голова дав завдання відповідальному відділу перевірити цей факт. І, як показала перевірка, товар був закуплений магазином і мав на це відповідні документи. Насправді схожих ситуацій зараз може бути дуже багато. Адже торгові мережі, які раніше працювали зі складами в гарячих точках, шукають і знаходять нових постачальників за кордоном. Тому не варто сліпо вестися на подібні інформаційні «вкиди». Читаємо офіційні канали інформації!повідомили у пресслужбі міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook