Новини
Екологія

Браконьєри на Хмельниччині за день завдали збитків, як за місяць

У Кам’янець-Подільському районі виявили двох рибалок, які, здійснюючи незаконний вилов риби, завдали збитків на понад 800 тисяч гривень. За інформацією Хмельницького природоохоронного патруля, приблизно в таку саму суму оцінили збитки, завдані браконьєрами протягом всього березня. Крім того, на одній з річок правоохоронці виявили понад 400 метрів сіток, які використовували для незаконної риболовлі.

Як повідомили у рибоохоронному патрулі, протягом березня порушники завдали збитків на суму майже 842 тисяч гривень. Всього протягом місяця державні інспектори провели 15 рибоохоронних рейдів, під час яких викрили 10 порушень природоохоронного законодавства, з яких 6 – грубі.

На браконьєрів наклали штрафів на 102 гривні. Збитки оцінили у 841 517 гривень також під час проведених рибоохоронних заходів вилучено 4 заборонені знаряддя лову.

На 820 тисяч гривень збитків завдали двоє рибалок, яких днями піймали правоохоронці на річці Ушиця поблизу селища міського типу Стара Ушиця, що у Кам’янець-Подільському районі. Наловивши сіткою понад сотню дрібних рибин, порушники витягнули з води також червонокнижного вирезуба, повідомили у поліції Хмельницької області.

За фактом події відкрите кримінальне провадження. Санкція статті за незаконне заняття рибним промислом передбачає накладення штрафу в розмірі від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Про ще одне порушення повідомили у Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області. Під час рейдової перевірки на Щедрівському водосховищі, що на території Летичівської ОТГ, інспектори виявили та вилучили 420 метрів сіток, в яких було майже 50 кілограмів риби.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook