Новини
Суспільство

Погашення марки за мотивами легендарної фрази про корабель відбулося у Хмельницькому

Спецпогашення нової поштової марки №1984, №1985 «Русскій воєнний корабль, іді… Героям Слава!» відбулося вчора, 12 квітня, за участі голови Хмельницької обласної ради та начальника Хмельницької військової адміністрації. Гасили першу марку, випущену під час війни, одночасно по всій території України, у всіх обласних центрах, де це було можливо, зважаючи на війну, розв’язану Росією проти України.

Марку із зображенням українського військового та російського корабля, який у перші дні війни захисник острова Зміїний послав у напрямку, відомому наразі не лише в Україні, а й далеко за її межами, випустили тиражем в мільйон примірників. Половина тиражу, маркована літерою F, призначена для пересилання на території України, решта, маркована літерою W, відправлятиметься за кордон.

Ескіз марки розробив уродженець Криму Борис Грох, який зараз мешкає у Львові. Малюнок художника визнали кращим серед понад 500 учасників конкурсу, який оголосила Укрпошта на початку березня. Переможця обирали голосуванням у соцмережах. Всього участь у голосування взяли понад 8 тисяч осіб, повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради

У Хмельницькому проштемпелювали марку та поставили свої підписи на конвертах голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій та заступник директора державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Ігор Западенко.

А в Києві у спецпогашенні марки взяв участь сам автор крилатої фрази «Русскій воєнний корабль, іді … !» український морський піхотинець Роман Грибов, якого нещодавно звільнили з російського полону, повідомили в Укрпошті. На батьківщині морпіху вручили відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook