Новини
Суспільство

На Хмельниччині юна танцівниця з Києва тренується у бомбосховищі (ВІДЕО)

Поки дорослі займаються волонтерством, 9-річна переселенка з Києва Мілана, яка у столиці до війни серйозно займалася танцями, продовжує репетиції. Навіть коли звучить сигнал повітряної тривоги, дівчинка не полишає улюбленого заняття – танцює навіть в укритті, розташованому в освітньому центрі у Теофіполі.  

9-річну Мілану та її молодшу сестру батьки, рятуючи від бомбардувань та обстрілів, в перші дні війни привезли з Києва на Хмельниччину. Підтримку родина знайшла в освітньому Гончаренко центрі у Теофіполі. Наразі він працює як волонтерський хаб. Поки дорослі плетуть маскувальні сітки та сортують гуманітарну допомогу, юна Мілана продовжує репетиції.

В Києві я любила гратися з подружками і танцювати. Мій улюблений танець – вальс. Я його тут і репетирую. А нашим захисникам хочу побажати, щоб у них все вийшло. І ми перемогли швидше, – каже Мілана.

Бомбосховище, куди під час тривоги спускаються волонтери, які працюють у центрі, розташоване в його підвалі. Поки дорослі чекають сигналу «відбій», маленька танцівниця продовжує репетирувати в укритті. Навіть на такі імпровізовані тренування Мілана одягає яскраву сукню та спеціальні туфлі.

Своїм прикладом дівчинка надихає усіх, хто приходить в освітній центр. Наполегливість Мілани вражає і дорослих, і дітей. Малеча, спостерігаючи за юною танцівницею, повторює за нею рухи і також намагається танцювати.

Волонтерський простір почав допомагати фронту у перші дні війни. На заклик команди центру відгукнулися чимало небайдужих, які допомагали з продуктами та іншими необхідними речами. Наразі тут продовжують приймати допомогу та відправляти її туди, де вона найбільше потрібна. Наразі вже кілька тонн гуманітарної допомоги доставлено, зокрема, на південний напрямок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook