Новини
Духовність

На Шепетівщині ще три парафії переходять до ПЦУ

Рішення залишити Московський патріархат та приєднатися до Православної Церкви України прийняли релігійні громади у трьох селах Шепетівського району.

Перехід релігійних громад з УПЦ (МП) до ПЦУ на Хмельниччині активно триває, проте парафій, що досі перебувають у лоні московської церкви все ще залишається досить багато. Нагадаємо, з 1362 релігійних організацій, зареєстрованих в області, понад 900 належать до УПЦ (МП), трохи більше, ніж 400 – до ПЦУ.

Днями Шепетівське благочиння ПЦУ поповнилося ще трьома громадами, які вирішили відійти від московської церкви та увійти до складу церкви української.

На загальних зборах релігійних громад рішення про приєднання до ПЦУ прийняли у селах Судилків, Рилівка та Червоний цвіт. У двох останніх настоятелі не підтримали рішення своїх прихожан, написав на своїй сторінці у Фейсбук Богдан Павлюк.

Голосували за перехід у селах по-різному. У Судилкові таке рішення підтримали більшість членів громади, у Рилівці та Червоному Цвіті – підтримали одноголосно.

Нагадаємо, днями про перехід до ПЦУ повідомили у громадах на Старокостянтинівщині, у Чемерівцях та у селі Копистин Хмельницького району.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook