Новини
Кримінал

Шахраям на Хмельниччині не вдалося обдурити людей за новою “схемою”

Спроби нечистих на руку осіб виманити гроші у людей, користуючись ситуацією в країні та новими “схемами”, іноді закінчуються і невдачами для шахраїв. Неодноразово попереджені про можливі шахрайства, мешканці Хмельниччини, яким телефонували незнайомці, з коштами не попрощалися, натомість попередили про підозрілі дзвінки правоохоронців.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, лише за останні дві доби близько десятка подолян звернулися до них з інформацією про те, що їм дзвонили невідомі особи та пропонували перерахувати гроші на ті або інші потреби.

На щастя, ніхто з тих, до кого телефонували, не поспішав з перерахунками, а спершу звернувся до поліції, щоб ретельно перевірити інформацію, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадують: шахраї дуже швидко реагують на те, що відбувається в країні і перелаштовуються зі схем “ваш син потрапив у ДТП” на інші, більш актуальні: до прикладу, представляються волонтерами та пропонують перерахувати гроші на армію або видають себе за людей, які можуть допомогти визволити рідних з полону.

Не піддавайтеся на такі хитрощі та не дайте себе ошукати. Не дійте під впливом емоцій. У випадку подібних дзвінків фіксуйте номер, з якого вам телефонували та повідомляйте про спробу шахрайства на лінію «102», нагадують правоохоронці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook