Новини
Суспільство

У Хмельницькому зацвіла магнолія (ФОТО)

У ботанічному саду, що на території Хмельницького національного університету, попри не дуже теплу погоду, розпустилися квіти на екзотичних деревах – магноліях. Щороку ці дерева, розквітаючи, приваблюють хмельничан, які полюбляють влаштовувати фотосесії та робити селфі на фоні природи. А незабаром на території ХНУ рослинної екзотики має побільшати – днями тут висадили майже сотню саджанців сакур, райських яблунь та інших розоцвітів.

Фото магнолій, що квітнуть у дворі національного університету, зробили хмельничани, які не побоялися холоду та вкотре навідалися до ботанічного саду, аби першими побачити квітучу красу.

Що до молодих сакур, які днями з’явилися неподалік магнолій, то участь в їх висаджуванні брали представники багатьох структурних підрозділів університету (ректорату, деканатів, кафедр, відділів, студентського самоврядування, студентського профкому) на чолі із викладачами кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету. Долучилися також командири і воїни легендарного 8-го полку спеціального призначення ССО ім. Князя Ізяслава Мстиславича, співробітники Головного управління Національної Поліції України в Хмельницькій області та вимушені переселенці, які знайшли тимчасову домівку у Хмельницькому (в тому числі і в гуртожитках університету).

Символічно, що розарії правої частини партеру навчального корпусу № 4 у 2010 році садили ветерани Другої світової війни (з-поміж співробітників нашого університету), цьогоріч – алеї сакур садили ветерани уже цієї війни, які воювали з 2014 року, а кілька наших колег і зараз на фронті, розповіла на своїй сторінці у Фейсбук працівниця університету Ольга Єфремова.

Також показала, як можуть виглядати посаджені дерева, коли трохи підростуть та почнуть цвісти.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook