Новини
Кримінал

Агентку російських окупантів викрили у Хмельницькому

Мешканку обласного центру, яка збирала інформацію про об’єкти військової та критичної інфраструктури, передавала її спецслужбам Росії, займалася антиукраїнською агітацією та дискредитацією ЗСУ, викрили фахівці Служби безпеки України. Спроба “підзаробити”, працюючи на ворога, в умовах воєнного стану може обернутися для жінки 15 роками в’язниці або навіть довічним ув’язненням.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Хмельницькій області, своїх “роботодавців” найманка окупантів знайшла у давно заборонених “Однокласниках”. Виконуючи “завдання”, збирала у місті інформацію про розташування військових та інфраструктурних об’єктів, мітки з локацією передавала кураторам. За виконану “роботу” отримувала винагороду через електронні платіжні системи, які перебувають під санкціями.

Крім збору інформації, найманка окупантів займалася також антиукраїнською агітацією, створивши для цього спеціальний паблік у соцмережах. Там поширювала заклики з виправданням агресії росіян на території України та дописи, що дискредитували українських військових. Крім того, закликала до вчинення умисних дій, які мали на меті змінити межі території та кордонів України.

Наразі хмельничанці вже повідомлено про підозру за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Окремо вирішується питання про оголошення підозри у державній зраді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook