Новини
Духовність

На Шепетівщині єпископ Павло призначив настоятелів парафій та підписав угоду з колонією

Під час робочої поїздки в Шепетівський благочинний округ, яка відбулася вчора, 20 квітня, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло призначив нових настоятелів у парафії, які виявили бажання долучитися до Помісної Православної Церкви України, та підписав угоду про співпрацю між Управлінням Хмельницької єпархії ПЦУ та Державною установою «Шепетівська виправна колонія (№98)».

На Шепетівщині єпископ Павло, на запрошення настоятеля, благочинного Шепетівського округу протоієрея Василя Павлюка, з архіпастирським візитом відвідав храм свв. ап. Петра і Павла в смт Гриців, де очолив Божественну Літургію Ранішеосвячених Дарів св. Григорія Двоеслова.

Також єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський відвідав парафії, які виявили бажання долучитися до Помісної Православної Церкви України, де звершив молебні за Україну і замінив Антимінси у трьох храмах.

Своїми Указами єпископ Павло призначив настоятелями парафій:

  • протоієрея Андрія Ковальчука – у селі Коськів (храм Успіння Пресвятої Богородиці) та селі Ленківці (храм святого Архістратига Божого Михаїла) Ленковецької сільської тергромади:;
  • протоієрея Сергія Скоробагатого – у селі Судилків (храм святого Архістратига Божого Михаїла), що є центром Судилківської сільської територіальної громади.

На завершення візиту відбулась зустріч єпископа Павла з керівництвом Шепетівської колонії (№98), під час якої було підписано угоду про співпрацю між Управлінням Хмельницької єпархії ПЦУ та виправною установою.

Ця угода є вкрай важливою, оскільки стосується проблеми нашого суспільства, а сучасний етап існування українського соціуму характеризується високим рівнем злочинності та застосуванням позбавлення волі як засобу боротьби з нею. Покращити ситуацію щодо ресоціалізаційної роботи в установах виконання покарань може більш активне залучення Церкви, яка здатна ефективно впливати на морально-етичний комплекс особистості засудженого, надавати йому духовну опіку. Це також зумовлено значною кількістю засуджених, які потребують духовної підтримки,повідомили у Хмельницькій Єпархії Православної Церкви України.

Фото зі сторінки у Фейсбук Хмельницької Єпархії ПЦУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook