Новини
Дозвілля

На Хмельниччині переселенцям влаштували масштабну екскурсію у старовинну фортецю

Реабілітаційний арт-проєкт, який об’єднав мешканців міст з різних куточків України, які наразі живуть на Хмельниччині, влаштували оперативно. Та, судячи з відгуків, пройшов він напрочуд вдало і залишив по собі безліч позитивних емоцій. Цікава подорож, можливість помолитися, подарунки та смачне пригощання – все це отримали вимушені переселенці, які днями відвідали старовинну фортецю у Меджибожі.

Про новий об’єднавчий реабілітаційний арт-проєкт, поєднаний з патріотичним заходом історико-пізнавального характеру розповіли на сторінці у соцмережах Державного історико-культурного заповідника “Межибіж”.

У групі, яка завітала до Меджибізької фортеці, були мешканці Києва, Ірпеня, Сум, Харкова, Чернігова. Гостям фортеці влаштували екскурсію краєзнавчим музеєм, де, зокрема, показали нову мінівиставку з українською маркою. Також провели екскурсію в музеї Голодомору та дали можливість помолитися у православній церкві України.

Подарували подарунки та вручили дорожні набори з продуктами, окремо невеликі дарунки отримали діти. Також всіх гостей нагодували смачним борщем з казана.

Подорож допомогла об’єднатися до того незнайомим людям, познайомитися, можливо, знайти нових друзів. А головне – насолодились спілкуванням і позитивом атмосфери заходу.

Символічним вже є те, що усі наші виїзди ми розпочинаємо від церкви ПЦУ, що у Красилові і щоразу ми беремо те, що парафіяни радо приносять у дарунок. Так, цього разу це були книги для дітей і іграшки, які подарувала Лілія Хом’як, – йдеться у дописі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook