Новини
Суспільство

У Хмельницькому водії порушують правила дорожнього руху та моралі (ФОТО)

Паркування автомобілів на газонах, тротуарах, дитячих майданчиках, поперек виїздів з дворів та з блокуванням сміттєвих баків для хмельничан – картина не нова. Фотофіксації таких випадків містяни регулярно викладали у соцмережах, обурювалися, критикували, вимагали жорстких покарань. Здавалося, хмельничан вже навряд чи чимось можна здивувати. Проте знайшовся водій, якому вдалося це зробити.

З початком війни, коли у Хмельницький на власних авто почали прибувати мешканці інших міст, які рятувалися від обстрілів та бомбардувань, кількість випадків паркування автомобілів з порушеннями суттєво збільшилася. І не лише через те, що немісцеві погано знають місто і не завжди розуміють, де поставити машину так, аби вона нікому не заважала. А й через те, що місць для паркування, що б там не казали у владі, на таку кількість транспорті у місті катастрофічно не вистачає. А ходити пішки навіть у такому невеликому місті як Хмельницький, автовласникам, схоже, дуже важко.

Тому ось такі картини для Хмельницького продовжують бути неприємною буденністю.

Десь у мікрорайоні Дубове водієві дуже потрібно було на парковку, тож довелося “прориватися” через газон.

Мікрорайон не вказаний, проте від хмельничан є зауваження:

У нас по пішохідних зонах не їздять і автівки також на тротуарах не паркують. Майте повагу!

Традиційно на Соборній – чергові паркувальні трюки від водіїв.

Та найбільше вразив хмельничан водій “Toyota”, який на вулиці Проскурівській не знайшов іншого місця, де залишити своє авто, крім як залізти на пішохідну зону та майже в’їхати в інсталяцію, встановлену на початку Алеї Слави.

Це норм? Як вважаєте? І мова зараз не про правила дорожнього руху… – поцікавився автор фото.

Для хмельничан таке, звісно, зовсім не норма. Щоправда, як це завжди буває, знайшлися і ті, хто намагався захистити водія, мовляв, можливо, дуже треба було до волонтерів, а стати нема де. Проте, як зауважив у відповідь авто світлини,

Ситуація на фото – це не про “не було місця де встати. Це як насрати там, бо в туалет черга була…

На допомогу поліції в таких випадках хмельничани вже давно не сподіваються, а з початком війни – тим паче. Натомість з уст влади різних рівнів періодично лунають погрози на адресу таких та їм подібних водіїв. Погрожував жорсткими покараннями начальник Хмельницької ОВА, обіцяв штрафувати, не озираючись на номери, Хмельницький міський голова під час одного з брифінгів нещодавно. Вже після того, як просив потерпіти паркувальний хаос в місті з огляду на ситуацію в країні.

Судячи з того, що у Хмельницькому як порушували, так і продовжують порушувати елементарні правила, владі, схоже, потрібна “остання крапля”, яка переповнить чашу терпіння. І змусить таки почати діяти обіцяно жорстко та наводити лад на вулицях міста. Можливо, це вона і була?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook