Новини
Суспільство

Евакуаційний потяг привіз до Хмельницького літніх людей зі Сходу (ФОТО)

Десятки людей похилого віку, частина з яких не можуть самі пересуватися, а решті потрібна допомога для того, аби здолати короткий шлях від перону до спецавтівок, прибули вчора до Хмельницького евакуаційним рейсом. На вокзалі їх зустрічали та допомагали здолати шлях до спецавтомобілів рятувальники. А ще з середини квітня на Хмельниччині знайшли прихисток в одному з інтернатів майже сотня пацієнтів Ізюмського психоневрологічного інтернату.

Рятувальний рейс зі сходу України до Хмельницького організувала “Укрзалізниця”. Літніх людей, які не ходять самі, рятувальники з вагонів виносили на руках, решті, тримаючи під руки, допомагали перейти через колії та дійти до автомобілів та автобусів. З залізничного вокзалу у супроводі медиків врятовані з пекла війни люди поїхали до місць тимчасового перебування, – повідомили у пресслужбі ДСНС у Хмельницькій області.

Наразі в одному з відділень Дунаєвецького психоневрологічного інтернату наразі перебуває 96 пацієнтів з Ізюмського психоневрологічного інтернату, яких евакуювали з Харківщини. На Хмельниччині вони знайшли тимчасовий безпечний притулок.

Минулого року обласні депутати ліквідували комунальне некомерційне підприємство “Голозубинецька протитуберкульозна лікарня”, однак з початком війни заклад відновив діяльність як відділення комунального психіатричного закладу “Дунаєвецький психоневрологічний інтернат”.

Попри те, що заклад не був розрахований для таких потреб, проте працівники інтернату доклали максимум зусиль, аби  облаштувати приміщення та територію для потреб тимчасово переміщених пацієнтів зі сходу України.

Як інформували у пресслужбі Хмельницької обласної ради, нові підопічні закладу забезпечені чотириразовим харчуванням, медикаментами, м’яким інвентарем, одягом, взуттям та засобами особистої гігієни.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook