Новини
Бізнес

Ягідний кооператив із Хмельниччини вирощуватиме овочі заради перемоги

Сільськогосподарський кооператив з Хмельниччини «Ягідний рай» вирощуватиме овочі для забезпечення продовольством тих, хто потребує допомоги. Соціальна ініціатива членів кооперативу сподобалася багатьом друзям-аграріям, тому вирішили підтримати СОК: хтось допоміг насінням, хтось — засобами захисту рослин чи добривами.

Зокрема, Компанія «Контінентал Фармерз Груп» передала 3,5 тонни насіннєвої картоплі, а також профінансувала придбання трьох овочевих сівалок на суму 80 тис. грн. Загальна площа земель, яку кооператив засіє овочами, — приблизно 10 гектарів.

«Наш кооператив спеціалізується на вирощуванні ягід: ми починали з малини, маємо також полуницю. Але цьогоріч робимо акцент на овочах. Таким чином хочемо наблизити перемогу. Наші картопля, цибуля, буряки, редис, огірки і помідори, зелень зайвими не будуть – пригодяться і на фронті, і тут – для тимчасово переміщених осіб», – розповідає про плани кооперативу «Ягідний рай» заступник директора Микола Островський.

Матеріальна підтримка Компанії «Контінентал» стала головним чинником у створенні кооперативу 2017 року, розповідає Микола Островський: «Нас навчили, дали насіння — тільки працюйте, а працювати ми любимо. Вдячні, що і цього разу маємо розуміння і підтримку. Сівалки — неймовірна допомога, бо вручну стільки засіяти неможливо».

Бажання долучитися до ініціативи кооперативу виявили і жителі Дунаєвецької громади: кооперативу допоможуть засіяти, а вирощувати і збирати врожай будуть самостійно. Потім овочі передаватимуть у місця, де буде потреба.

Ірина Пискур

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook