Новини
Політика

На Хмельниччину завітала дружина президента Польщі (ФОТО)

У такий непростий для України час підтримка дружніх країн є дуже важливою. З перших днів війни руку допомоги простягнула Республіка Польща, яка не лише приймає евакуйованих українців, а й надає потужну допомогу, як гуманітарну, так і військову. Так, напередодні, 28 квітня, аби підтвердити подальшу співпрацю та всебічну підтримку України, з дружнім візитом на Хмельниччину завітала дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда.

Першу леді зустрічали представники обласної та місцевої влади, духовенства. Візит розпочався з покладання квітів до Меморіалу пам’яті Героїв АТО та вшанування хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя захищав Україну від російського загарбника.

Пані Агата Корнгаузер-Дуда, спілкуючись з учасниками зустрічі, запевнила, що Польща й надалі допомагатиме Україні стільки, скільки це буде потрібно.

«Уряд Польщі робить все можливе, щоб ця війна закінчилась якомога швидше. Також ми й надалі допомагатимемо евакуйованим українцям, особливо жінкам з дітьми. Частина їх уже адаптувались та знайшли роботу, а діти пішли у польські школи, або навчаються дистанційно,зазначила перша леді. – Крім цього, нещодавно у Варшаві відкрито українськомовну школу, де уже навчаються більше 200 дітей з України. Не залишаються без уваги і ті люди, які потребують медичної та психологічної допомоги. Спільними зусиллями поляків та українців, що проживають в Польщі, ми підтримуємо їх».

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій поінформував присутніх, що на Хмельниччині підтримку і допомогу зараз отримують понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на Хмельниччину. Для 6800 дітей створено всі умови для доступу до освітнього процесу. Крім цього, освітяни Хмельниччини створили перший Освітній хаб в Україні, мета якого допомогти людям здобути нові вміння та професійні навички, аби вони швидше адаптувалися в умовах воєнного стану та змогли матеріально забезпечити себе та свої родини. На прохання працівників освіти області посадовець вручив лист Пані Президентовій з пропозицією створення такого хабу у Польщі.

Дякуючи за допомогу українцям, які знайшли притулок у Польщі, а також потужну підтримку України на шляху до вступу до Євросоюзу, Сергій Гамалій зазначив:

«На жаль, Україні не пощастило із сусідами на сході та півночі, але ми дякуємо Богу за таких сусідів, як Республіка Польща. У нас спільна історія, ми добре розуміємо одне одного. Упевнений: у наших країн ще й спільне славне майбутнє!».

Міський голова Кам’янця-Подільського також висловив захоплення першою леді.

Сьогодні – коли над кожним нашим містом є небезпека ракетного удару, коли не знаєш, чого і де чекати від путінської росії, цей час польський Президент відпустив дружину, аби підтримати українців, аби показати правду про звірства “руського міра” і його загрозу для світу. Дякуємо всьому польському народові!написав Михайло Посітко в соцмережі.

У продовження візиту представники польської делегації відвідали монастир Ордену Святого Павла Першого, де дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалася з переселенцями, які знайшли тут прихисток. Також Перша Леді зустрілась з Його Преосвященством Єпископом Ординарієм Кам’янець-Подільської дієцезії Леоном Дубравським.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook