Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці-Подільському запрацював майданчик для дітей з внутрішньо переміщених сімей (ФОТО)

Дитяче містечко для адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених дітей у Хмельницькій області офіційно відкрили напередодні, 1 травня, в Кам’янці.

З дітками вже працюють педагоги, психологи та волонтери. Тут щодня проводять різні активності для дітей з внутрішньо переміщених сімей, зокрема з Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Запоріжжя та інших українських міст, які найбільше постраждали від війни росії проти України.

Павільйонне містечко відкрите за ініціативою та за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України спільно з Кам’янець-Подільською міською радою та з проєктом From Ukraine та UNICEF Ukraine.

«Війна стала чи не найбільшим ударом для найвразливіших – наших дітей. Дитяче містечко дозволить зменшити стрес для дітей, які змушені були залишити свої домівки, тікаючи разом з родинами від війни. Тут можуть надати професійну допомогу вашому малюку, щоденно проводяться майстер-класи, зокрема на свіжому повітрі, щоби відволікти діток, тут вони зможуть знайти нових друзів, – прокоментувала відкриття дитячого містечка Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Символічно, що відкриття відбулося напередодні Дня Європи, адже країни ЄС активно допомагають українцям в ці темні часи, зокрема нашим діткам».

Віцепрем’єр-міністерка додала, що уряд продовжує активну співпрацю з країнами ЄС для забезпечення прав та захисту українських громадян:

«Ми щиро вдячні за те, що з першого дня для українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, були відкриті кордони Євросоюзу. Ми надалі працюємо над підтримкою переміщених осіб як всередині держави, так і в державах-членах ЄС», – наголосила Ольга Стефанішина.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook