Новини
Бізнес

Родина бізнесменів з Хмельниччини допомогла українській армії на 10 мільйонів доларів

Видання Forbes Ukraine склало список найбагатших українців, які з перших днів війни взялися підтримувати ЗСУ, тероборону та співвітчизників. Як зазначили у виданні, складений ними перелік – не рейтинг і не змагання, а спосіб надихнути інших підприємців активніше долучатися до допомоги фронту заради нашої спільної перемоги. Серед бізнесменів, які активно допомогають як грошима, так і матеріалами, власники мережі гіпермаркетів “Епіцентр” Олександр та Галина Гереги з Хмельниччини.

Як зазначають журналісти Forbes Ukraine, до складеного ними переліку увійшли бізнесмени, які витратили на допомогу більше ніж 2 мільйони доларів та зголосилися надати інформацію про свою допомогу. Поширена ними інфографіка містить 13 позицій та 15 імен.

Чимало запитань у користувачів соцмережа викликала відсутність в інфографіці п’ятого президента України Петра Порошенка, який наразі активно допомагає фронту. Інформація щодо нього міститься дрібним шрифтом внизу, де зазначено, що на запит видання дані не були надані. Проте після низки коментарів та запитів ім’я та сума допомоги – 10 мільйонів доларів – були оприлюднені.

Попри те, що в самій інфографіці допомога, яка надійшла від родини Герег, становить 10 мільйонів доларів, у коментарі зазначено, що ще 30 мільйонів доларів становлять податки, оплачені авансом.

Наведені цифри – це сума, яку порахували станом на кінець березня. Цифри за квітень наразі невідомі. Також, як йдеться у статті, допомогою від мережі “Епіцентр”, після дзвінка Галини Гереги, яка запропонувала приходити в гіпермаркети та брати все, що потрібно місту, скористали у Харкові. На яку суму – не повідомляється.

У рейтингу Forbes Олександр та Галина Гереги посідають 6 позицію. Їхній статок становить 1,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, родина Герег на Хмельниччині відома низкою реалізованих благодійних проєктів як спортивного, так і соціального спрямування. Один з останніх масштабних проєктів, реалізованих в області, – IQ-офіс, відкритий у Городку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook