Новини
Екологія

Збитків на понад 2 мільйони завдали браконьєри на Хмельниччині

Підсумки понад двох десятків рейдів, які протягом квітня проводили на водоймах області, підбили хмельницькі рибоохоронці. За місяць викрито понад чотири десятки порушень природоохоронного законодавства, завдані довкіллю збитки становлять більше ніж 2 мільйони гривень.

Як повідомили у Хмельницькому рибоохоронному патрулі всього у квітні було проведено 24 рейди. Із 42 викритих порушень 10 – грубі. Складено за цей час 14 протоколів за порушення правил рибальства та шість – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Оформлено 12 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 мільйони 304 тисячі 962 гривні. Накладено штрафів на суму 1 309 гривень. Вилучено 47 заборонених знарядь лову,прокоментував керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 5 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних до відповідальності.

Також повідомили у рибоохоронному патрулі про деякі порушення законодавства, виявлені протягом квітня.

На річці Случ, у селі Губин Хмельницького району, рибінспектори виявили браконьєра, який ловив рибу сіткою. Піймавши 6 сріблястих карасів та одного коропа чоловік завдав збитків на суму 13 тисяч 192 гривні.

Ще одного порушника піймали у Старокостянтинові під час спроби продати виловлену щуку вагою 12 кілограмів. Відповідних документів у чоловіка при собі не виявилося.

На обох рибалок склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook