Новини
Суспільство

У Хмельницькому переселенці отримали гігієнічні набори від Червоного Хреста (ВІДЕО)

Щочетверга у Хмельницькому вимушені переселенці отримують гуманітарну допомогу від товариства Червоного Хреста України. Видача наборів здійснюється біля офісу товариства за адресою: вул. Героїв Майдану, 24. Щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватися або ставати у «живу» чергу. Цього тижня волонтери видавали гігієнічні набори.

Допомога, яку надають у Червоному Хресті переселенцям, котрі мешкають у Хмельницькому, чергується щотижня. Минулого четверга люди отримували продукти, цього ж разу – отримали засоби гігієни.

Наші волонтери видають гігієнічні набори, на які люди подали раніше заявки і зареєстрували. Це відбувається щочетверга. Наступного тижня, також у четвер, ми будемо видавати продуктові набори, – прокоментував керівник Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Богдан Малінський.

Люди, які прийшли отримувати гуманітарну допомогу від Червоного Хреста, вимушено мешкають у Хмельницькому хто місяць, хто два. Кажуть, речі, які отримали як гуманітарну допомогу, стануть їм в пригоді, адже рятуватися від війни приїхали сюди без найнеобхіднішого. А засоби гігієни, як і продукти, потрібні їм щодня.

Серед волонтерів – не лише хмельничани. Є тут, до прикладу, мешканка Києва Валерія, яка не сидить, склавши руки, у місті, що її прихистило, а в міру сил допомагає іншим.

Разом з видачею гуманітарної допомоги, за підтримки Норвезького Червоного Хреста на Хмельниччині реалізується масштабний проєкт з роботи мобільних медичних бригад. Лікарі у складі бригади виїжджають у громади області, де проживають переселенці.

Наші мобільні бригади орієнтовані на роботу на тривалий час, поки є в цьому потреба. Люди можуть звертатися та отримувати необхідну медичну допомогу та медикаменти, – каже Богдан Малінський.

Незабаром одночасно з приїздом мобільної бригади буде видаватися гуманітарна допомога.  

Відео: Nagolos TV

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook