Новини
Події

Американський штат та Хмельниччина стали побратимами

Вперше в історії США та вперше в історії України побратимами стали американський штат Міссісіпі та Хмельницька область. До цього подібні партнерські стосунки укладалися лише між містами. Зокрема, Хмельницький має 15 міст-побратимів (раніше в переліку було також два російських міста), Кам’янець – 17 (одне з них – російське), Ізяслав має чотири, Славута – три, Шепетівка, та Дунаївці – по одному.

Про появу в Хмельницької області американського штату-побратима розповів під час вечірнього звернення до громади начальник Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій.

Штат Міссісіпі визнав Хмельниччину областю-побратимом. Це вперше в історії штат США прийняв таке рішення,прокоментував посадовець.

Міссісіпі (англ. Mississippi) – штат на південному сході США, над Мексиканською затокою. Площа – 123,5 тис. км². Населення: близько трьох мільйонів мешканців. Адміністративний центр і найбільше місто – Джексон. Міссісіпі також називають “Штатом магнолій” (символи – дерево та квітка магнолії) та “Гостинним штатом”. Серед відомих уродженців Міссісіпі – письменник Вільям Фолкнер, драматург Теннессі Вільямс, легендарний блюзовий музикант та співак Бі Бі Кінг, король рок-н-ролу Елвіс Преслі та відома телеведуча Опра Вінфрі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook