Новини
Офіційно

На Хмельниччині вкотре змінили правила продажу алкоголю

У наказ, підписаний начальником Хмельницької ОВА та начальником Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, новим документом, датованим 10 травня, внесено зміни. Вони визначають нові правила продажу алкогольних напоїв на території області на період дії воєнного стану.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ на в Україну зміни у правила продажу алкоголю на території Хмельницької області вносили декілька разів. Спочатку на продаж міцного алкоголю діяла повна заборона, потім його дозволили продавати у певні години. Незмінним протягом всього часу залишався лише дозвіл на продаж слабоалкогольних напоїв. Останньою зміною, нагадаємо, на Хмельниччині дозволили продавати міцний алкоголь у магазинах – з 10 ранку до 5 години вечора та у закладах ресторанного типу з 10 ранку до 9 години вечора.

Наразі на офіційному сайті Хмельницької обласної військової адміністрації опубліковано новий документ, датований 10 травня, яким внесено чергові зміни у попередній наказ. Правила продажу алкоголю у магазинах залишаються тими ж, що й раніше – дозволено продавати з 10.00 до 17.00, а от щодо реалізації алкоголю у ресторанних закладах – правила конкретизували: в самих закладах його продаватимуть, як і раніше, з 10.00 до 21.00, а от для споживання за межами (ймовірно, йдеться про літні майданчики) – обмеження ті ж, що й для магазинів: лише з 10.00 до 17.00.

Також офіційно заборонено продавати будь-який алкоголь особам, які одягнені у військову форму або мають ознаки приналежності до військових або добровольчих формувань, сил ТрО та правоохоронних органів.

Нагадаємо, такі обмеження раніше були запроваджені на території Нетішинської міської тергромади відповідним розпорядженням міського голови Олександра Супрунюка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook