Новини
Увага!

Абоненти Київстару на Хмельниччині отримують тестові сповіщення системи Cell broadcast

В Україні триває розгортання системи оповіщення із використанням технології Cell broadcast, яку почали тестувати ще у квітні. Абоненти різних мобільних операторів можуть отримувати повідомлення, які з’являються над усіма програмами або заблокованим екраном та супроводжуються гучним сигналом. Зокрема, такі повідомлення находять сьогодні мешканцям Хмельниччини, які є абонентами компанії Київстар.

Як повідомляли у Держспецзв’язку наприкінці квітня, розгортання системи оповіщення із використанням технології Cell broadcast здійснює Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з мобільними операторами Київстар, Vodafone, lifecell.

Таке оповіщення буде використовуватись для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях, – зазначено у повідомленні.

У соцмережах Хмельницького наразі також “тестують” тестування, проводячи опитування із запитанням “Тобі прийшло сповіщення?”

Нагадаємо, в Україні наразі активно використовується мобільний додаток “Повітряна тривога”, який сповіщає мешканців усіх областей про небезпеку ворожих обстрілів. Свого часу мешканцям Хмельниччини радили встановити кілька джерел сповіщення про тривогу, аби не пропустити повідомлення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook