Новини
Хмельниччина туристична

У Кам’янці готуються відкрити туристичний сезон

Кілька десятків років поспіль у Кам’янці-Подільському туристичний сезон традиційно відкривався у травні. Під час війни, коли у місті побільшало місцевих мешканців – переселенців, туристичний сезон почався навіть раніше – певним чином вимушено. Разом з тим, у місті таки планують його відкрити – з оглядом на вимоги воєнного стану.

Наразі на вулицях Кам’янця можна побачити чимало людей, які гуляють містом не лише у вихідні, а й в будні. Чимало з них – внутрішні переселенці, потік яких у місто почався ще з кінця лютого. Зараз у туристичній перлині Поділля проживає понад 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які фактично позапланово розпочали відпочинковий сезон 2022.

Загалом за два з половиною місяці в місті, так чи інакше, побувало майже 50 тисяч людей, котрі виїхали з територій з активними бойовими діями.

У Кам’янці все ж сподіваються на повернення туристів – хоча б внутрішніх. Та розраховують на традиційні літні прибутки, адже економічний фронт на сьогодні – надто важливий для України.

Якихось великих активностей ми не плануємо. Готуємо певні заходи до дня міста, вони будуть, звичайно, не в тій кількості і не в тих масштабах, як ми проводимо щороку. Але будемо намагатися ці заходи провести, розраховуючи, в першу чергу, на внутрішніх туристів. І спрямовані вони будуть, зокрема, на підтримку Збройних Сил України, – прокоментував каналу Перший Подільський міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Нагадаємо, Дім мандрівника, що у селі Гораївка на Кам’янеччині, попри війну, також відкрив туристичний сезон.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook