Новини
Інфраструктура

Великогабаритні автобуси возитимуть пасажирів у села Хмельницької тергромади

З середини червня з Хмельницьким у два приєднані до громади села і назад почне возити пасажирів великогабаритний автобус. Перевізника на цей маршрут, як і на деякі інші, вже обрано. Натомість не всі маршрути, через їхню збитковість, є привабливими для перевізників. Тож владі доведеться ще винайти методи та способи заохочення, аби налагодити нормальне транспортне сполучення, зокрема, між Хмельницьким та селом Шаровечка.

Як повідомив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, який курує транспортну сферу, за результатами конкурсу обрано перевізників, які погодилися обслуговувати маршрути, що з’єднуватимуть Хмельницький та такі села громади: Волиця, Водички, Малашівці, Олешин, Іванківці. Перевізники, які виграли конкурс з перевезень, мають попередньо пройти процедуру затвердження виконавчим комітетом.

Щодо Олешина та Іванковець вже навіть визначено дату, коли в рейс має вийти перший автобус. Орієнтовно це станеться у середині червня.

Щодо сіл, коли почне курсувати автобус туди, заступник міського у своєму дописі на Фейсбук не уточнив.

Проблемним залишається окреме сполучення за маршрутом “Хмельницький – Шаровечка”. Через малий пасажиропотік у село, розташоване за 8 кілометрів від обласного центру, обслуговувати окремий маршрут перевізники не мають бажання. А очікуване підвищення дизельного пального до майже 60 гривень і взагалі зробить його “золотим”. Єдиний варіант дістатися пасажирам у Шаровечку та виїхати з неї, – очікувати на автобус, який проходить через село транзитом.

Нагадаємо, у селі Шаровечка розташоване одне з найстаріших та найбільших кладовищ Хмельницької громади. У Провідний тиждень, коли чимало хмельничан їдуть туди, аби прибрати могили, в село пускають комунальні автобуси.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook